Valokuvaaja Vantaalla
Valokuvat – pysyviä muistoja elämän hetkistä

Kuinka valokuvaan
Valokuvaajana tarkkailen tapahtumia ja ihmisiä, tilanteita ja tunnelmia. Voin myös seurata juhlan päähenkilöä ja kuvata hänen vaiheitaan juhlassa, jos niin sovitaan.

Kiertelen ja katselen, vaihdan kuvauspaikkoja ja kuvakulmia, jotta saan kuvattua monipuolisen kuvakertomuksen koko tilaisuudesta, kun olen jotakin tilaisuutta kuvaamassa.

Kuvaan laajoja yleiskuvia ja lähikuvia sekä kuvia rajauksella näiden väliltä. Myös kattaukset ja koristelut tulee kuvata, sillä niihin on aina nähty kovasti vaivaa.

Ihmisiä kuvatessa haluan kuvata iloisia ilmeitä. Hautajaisissa en kuvaa vuolaita kyyneleitä, itkun jälkiä lähikuvin. 

Tavoitteeni on valokuvata sommittelullisesti kauniita, tarinallisia kuvia. Kuvataiteilijana (muotokuvamaalari) sommittelu, kuvarajaus ja kuvakulma sekä ihmisten kuvaaminen ovatkin vahvaa osaamistani.

 


Pyrin olemaan kuvaajana huomaamaton tilanteiden tallentaja, mutta tarvittaessa otan ohjat käsiini, jos kuvattavia tarvitsee ohjata, esimerkiksi asettumaan ryhmäkuvaan. 

 

Hautajaiskuvauksissa en halua häiritä tilaisuutta leiskuvalla salamavalolla, vaan kuvaan ilman salamaa. Lisäksi liikun hiljaisilla, kopisemattomilla kengillä, ettei liikkumiseni, kuvauspaikkojen vaihtaminen kuulu ja häiritse. 

Muissa valokuvauksissa (henkilökuvaus, tapahtumakuvaus ym.) käytän salamavaloa tarpeen mukaan.

Valokuvaan 80–90 prosenttisesti ihmisiä, tunnelmia ja tilanteita, eleitä ja ilmeitä, mutta henkilöiden yksityisyyttä kunnioittaen en julkaise yksityishenkilöistä tunnistettavia kuvia. Jos haluan julkaista ottamiani kuvia, kysyn aina kuvauksen tilaajalta luvan julkaisuun.

Kysy rohkeasti hintatarjousta ja kerro kuvaustarpeestasi, niin suunnitellaan kuvaus yhdessä.

Sirpa Papinaho, puh. 050 301 2580, 

sähköposti: sirpa(at)sirpapapinaho.fi

Toiminimi: GraFigure, Y-tunnus 1612250-4