Background
24.7.2022

Ko­ti­si­vu­ni vaihtoi paikkaa ja ulkoasua.

Oli aika vaihtaa uuteen – vaihtelu virkistää!

Aikaisempi sivustoni (yllä olevassa kuvassa) oli Nettihotellissa ja tehty WordPressillä, mutta halusin helpompaa ja vähemmän huomiotani vaativaa sivustoa. WP lisäosineen ja usein tapahtuvine päivitystarpeineen vaati melko usein sivuston hallinnassa käyntiä, tarkistuksia, ja vaikka automaattiset päivitykset olivatkin päällä, aloin kaivata vähemmän työllistävää kotisivun julkaisualustaa. 

Mieleni valmiiden ko­ti­si­vu­ko­nei­den suhteen alkoi muuttua.

Alkujaan olin toki halunnut tehdä mahdollisimman paljon itse, rakentaa sivuston ja etsiä lukuisista WP-pohjista mieleiseni, ja muokata valitsemani sivupohjan alkoasua luovasti, sillä WP tarjoaa siihen erittäin hyvän mahdollisuuden, mutta mieleni valmiiden kotisivukoneiden suhteen alkoi muuttua.


Oidomista oli jo kokemusta mieheni yrityksen kotisivun teossa. Se on helppo ja vaivaton. Siinä on valmiina tietyt sivut ja osiot, ja sivuja voi lisätä tai poistaa, myös osioita voi poistaa tai vaihtaa toisiksi, tai voi käyttää ihan valmista sivupohjaa ja lisää siihen vain kuvat ja tekstit. Sivuja voi siis muokata mieleisekseen tosi helposti. Eikä minun tarvitse huolehtia Oidom-kotisivukoneen oh­jel­ma­päi­vi­tyk­sis­tä, ei SSL:stä, tietoturvan päivittämisestä yms. kun joku muu huolehtii siitä, vaan voin keskittyä sisällön tuottamiseen, jota en anna kenellekään muulle, vaan teen sen aina itse.

Haluan suosia suo­ma­lais­ta

Parasta Oidom-kotisivukoneessa kuitenkin on se, että se on suomenkielinen, suomalaisen yrityksen omistama, kuten Hostingpalvelukin. Tämä oli erittäin tärkeä asia; toki siksi että haluan maksaa kotimaahan palveluista, mutta myös siksi, että suomi on äidinkieleni ja haluan hoitaa asiat äidinkielelläni. Englanninkieliseen WP:iin menee aikaa, vaikka kieltä toki melko lailla osaan, mutta kaikkeen lukemiseen ja suomennosten miettimiseen ja erikoissanojen kääntämiseen kääntäjällä ei vaan jaksa uhrata aikaa... Haluan nopeasti silmäilemällä löytää äkkiä pitkistä ohjeteksteistä tärkeät avainkohdat ja avainsanat, ja suomalaisesta tekstistä ne löytyvät helposti.

Mitkä muut asiat vai­kut­ti­vat va­lin­taa­ni?

Kotisivutilan tarjoaja myös siis vaihtui Nettihotellista (Euronic Oy) Hostingpalveluun. Vertailua kannattaa aina tehdä ja tehdä valintansa sen mukaan. Valintaani vaikutti hinta ja mitä sillä saa sekä asiakaspalvelu.

1658507793633_Valokuvaaja_Vantaalla_959x1024-me.jpg

Sirpa Papinaho-Suominen

"Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa."

* * * * *

Valokuvaaja, muotokuvamaalari ja päätoimittaja Kulttuurilehti Elias.

Tuliko Page not found?

Olen muokannut sivustoani, ja siksi Google ei löydä vielä kaikkia muuttuneita sivujani. 


Valikon linkeistä löydät kaikki valokuvaustyöni, jota teen ja tarjoan, joten klikkaile rohkeasti vaan linkkejä.


Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä.