Tiistaina 5. maaliskuuta tapasimme sovitusti dekkaristi Hanne Dahlin kanssa keskustakirjasto Oodin ala-aulassa. Tarkoituksenamme oli ottaa kirjailijakuvia Hanne Dahlin toukokuussa 2019 ilmestyvää Usvassa uinuu uhka -dekkaria varten. Kirjan kansiliepeeseen kun tulee kirjailijan kuva. Hanne valitsi monista ottamistani kuvista tämän hurmaavan huivikuvan kirjaansa. Tästä iloisesta ja sydämellisestä kuvasta ei uskoisi, että kyseessä on Murharouva.

Myllylahden Murharouvat on naisdekkarikirjailijoista koottu ryhmä, joka vaihtelevalla kokoonpanolla kiertää kirjastoissa ja kirjakaupoissa esiintymässä, kertomassa kirjoistaan. Hanne Dahl ideoi Murharouvat-ryhmän toisen dekkaristin Ata Hautamäen kanssa. Ja olenpa taannoin kuvannut myös erästä toistakin Myllylahden Murharouviin kuuluvaa, Eija Piekkaria.

Hanne Dahl halusi, että kuvat otetaan uudessa ja upeassa Oodi-kirjastossa. Ja kyllähän se minulle sopi, sillä Oodin varsinainen kirjastosali on minusta hieno ja ilmava tila.

Valo Oodin yläkerrassa, kirjastossa on hyvä valokuvaamista ajatellen, koska valoa tulee valtavasti suurista ikkunoista – ikkunaseinistä siis. Kirjasto on myös raikas valkoisine ja mataline hyllyineen.

Oodi-kirjastosta löytyy myös mielenkiintoinen musta kierreportaikko, jossa lukee keille kaikille kirjasto on tarkoitettu. Ja löytyipä sieltä dekkaristillekin sopiva sana: kuolleille. Kun jokuhan dekkareissa aina päivänsä päättää ja se on Hanne Dahlin käsissä, myös syyllisen löytyminen. Ja taitaa Hanne Dahl salaperäisen ilmeen perusteella punoa jo seuraavankin dekkarin juonia.

Mikäli tarvitset valokuvaajaa olen mielelläni käytettävissäsi!

Sirpa Papinaho
Puh: 050 301 2580. Sposti: sirpa(at)sirpapapinaho.fi
Tähtimöntie 7, 01350 Vantaa.
GraFigure, Y-tunnus: 1612250-4