Aron, Elvis-musiikkia esittävä laulaja oli Heidin juhlissä yllätysesiintyjänä Hollolassa

Heidi otti hyvissä ajoin, jo maaliskuussa 2019, minuun yhteyttä ja tiedusteli olisiko minulla aikaa tulla kuvaamaan hänen synttärijuhliaan lokakuussa 2019 – niin, niistä on hiukan aikaa, mutta en ole aiemmin ehtinyt niistä kirjoittaa. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan?

Juhlat pidettäisiin Bus Burger Salpakangas -ravintolassa, ja Heidi kertoi, että hänellä on yllätys juhlaväelle. Hän ei tietenkään kertonut suunnittelemastaan yllätyksestä etukäteen kenelläkään kutsutulle, mutta kertoi kuitenkin minulle, jotta kuvaajana osaan varautua kamerani kanssa erilaisiin tilanteisiin.

Heidi paljasti varanneensa juhlaväkeä ja itseään viihdyttämään Suomen johtavan Elvis-tulkin, Aronin. Wautsi! Aika mahtava yllätys! Sain kuulla myös, että Heidin saapuminen juhlapaikalle on aika yllättävä.

1950-lukua huokuva juhlapaikka – juhlan pukukoodi sen mukainen

Bus Burger on amerikkalaistyylinen ja rentotunnelmainen ravintola, jonka sisustustus vie ajatukset 1950-luvun jenkkilään. Heidi kertoi, että juhlat ovat myös 1950-lukuhenkiset ja pukukoodi noudattaa samaa linjaa. Oli siis odotettavissa kellohameita ja James Dean -nahkarotseja.

Popcornia ja coca-colaa

Juhlapöytä on katettu amerikkalaiseen tyyliin, ja juhlavieraat sekä illan tähdet, Heidi ja Aron, voivat saapua. Miten Heidi ja Aron saapuvat, on tässä vaiheessa vielä juhlaväelle yllätys.

Minä tulin hyvissä ajoin paikalle, jotta voin kuvata rauhassa juhlapaikan yksityiskohtia.

Ravintolassa näyttää viihtyisältä, mutta peltitynnyrijakkarat ovat erittäin hankalat kuvaajan kannalta, koska ne ovat painavat ja hyvin äänekkäät siirrettävät, joten kuvauspaikkoja ja kuvakulmia jäi hyvin rajoitetusti.

Usein kuvauskeikoilla siirtelen hiukan tuoleja tai muita helposti siirrettäviä kalusteita, jotta saan hyvän kuvakulman, mutta nyt sellainen ei onnistunut. Tynnyrituolit olivat aivan liian painavia hiljaa liikuteltavaksi. Kun niitä hiukankaan siirsi, tuolien metallijalat raapivat lattialaatoitusta korviaraastavan kovalla äänellä – minä kun haluan aina olla kuvauskeikoillani huomaamaton tilanteiden tallentaja, näkymätön ja äänetön.

Illan tähdet, Heidi ja Aron, saapuvat näyttävästi juhlapaikalle

Juhlat alkoivat klo 16.30, jolloin juhlavieraat saapuivat paikalle, mutta synttärisankari oli luvannut saapua klo 17. Miksi vasta silloin, sitä kukaan vieraista ei vielä tiennyt.

Heidin aviopuoliso sai lähempänä viittä juhlapaikkaan tekstarin, milloin vieraiden kannattaisi siirtyä ulos terassille odottamaan.

Ja pian näimme, miten upea, vaaleanpunainen, vuoden 1959 Cadillac lipui kohti ravintolaa – ja Heidi säteili sen kyydissä! Waude! Mikä yllätys se olikaan kaikille!

Heidi oli ollut synttärijuhla-ajelulla Aronin upealla Cadillacilla, ja ennen Salpakankaalle saapumistaan he olivat tehneet näyttävän kierroksen Lahden keskustassa.

Onnellinen päivänsankari saapuu Aronin käsikynkässä juhlaväen keskuuteen.

Aronin Elvis-show hurmasi juhlaväen

Aron esitti kaksi 45 minuutin settiä Elvis-musiikkia upealla, vaikuttavalla äänellään ja ihastutti näyttävällä esiintymisellään.

Lavakarismaa Aronissa on, muttei yhtään diivan elkeitä, vaikka kuvista niin voisi päätellä. Hän jutteli juhlaväen kanssa biisien välissä leppoisasti ja kaverillisesti. Näin hän lisäsi viihtyisää tunnelmaa ja nostatti porukan juhlafiilistä.

Juhlijat alkoivat tanssia Aronin mukaansa tempaavien Elvis-tulkintojen ansiosta. Tässä Heidi tunnelmoi aviomiehensä kanssa.

Toinen setti ja toisenlainen esiintymisasu.

Aaronin esitys villitsi.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös Aronin tämän iltainen show. Vielä lopuksi terveiset päivänsankarin vieraskirjaan ja – ”Elvis has left the building.”

Olipa ikimuistoiset synttärijuhlat! Kiitos, kun sain olla mukana! Onnea ja iloa tulevillekin vuosille!

Mikäli tarvitset valokuvaajaa olen mielelläni käytettävissäsi!

Sirpa Papinaho
Puh: 050 301 2580. Sposti: sirpa(at)sirpapapinaho.fi
Tähtimöntie 7, 01350 Vantaa.
GraFigure, Y-tunnus: 1612250-4