Hei! Minä olen Sirpa.

Valokuvaaja Vantaalla kuvaa häät, hautajaiset, henkilökuvat, perhejuhlat, tuotekuvat, yritysjuhlat, eläinkuvat. Sirpa Papinaho

Tykkään valokuvata, kertoa tarinoita kuvilla arjen ja juhlien tapahtumista. Kuvarajaus, sommittelu ja kuvakulman valinta sekä valon suunnan ja laadun huomioiminen ovat onnistuneiden valokuvien salaisuus.  

Olen valokuvannut ammatikseni vuodesta 2000 lähtien, jolloin perustin yritykseni, mutta valokuvausta olen harrastanut lapsuudesta asti. Olen kuvannut paljon häitä, hautajaisia, perhe- ja yritysjuhlia, tuote-, henkilö- ja kuvituskuvia sekä erilaisia lehtikuvia. Olen myös päätoimittaja Kulttuurilehti Eliaksessa.

Parasta valokuvaajan työssä on kuvistani ilahtuvat asiakkaat. Kauniit kuvat ja ihanat tunnelmat kuvissa ovat aina tavoitteenani sekä kuviin tyytyväiset asiakkaat. Henkilökuvien kuvaamisessa pitkä kokemukseni muotokuvamaalarina on kehittänyt minulle silmää etsimään kuvattavasta parhaat puolet, ja kuvataiteilijana osaan hyvän kuvan sommittelun.


Millainen on hyvä valokuvaaja? 


Hyvä valokuvaaja tarkkailee koko ajan tilanteiden ja tunnelmien kehittymistä ympärillään ja on valppaana painamaan kameransa laukaisinta, jotta tärkeät tapahtumat saadaan taltioitua.


Hyvä valokuvaaja myös sopeutuu nopeasti erilaisiin tilanteisiin. Hän osaa ennakoida tapahtumien kehittymisen ja osaa asettua kameransa kanssa oikeaan paikkaan, sillä kuvattavat juhla- tms. tilaisuudet eivät useinkaan mene aiemmin suunnitellun käsikirjoituksen mukaan. On omattava tilannetajua, silmää kuvakulmille, sommittelulle ja kuvarajaukselle, jotta kaikki tärkeä saadaan kuvaan mukaan ja vähemmän tärkeä jätetään kuvasta pois. Niin syntyvät hyvät valokuvat.

Orava istuu oksantyngällä.

Valokuvaajan on myös pystyttävä vaihtamaan rooliaan, kuin kameleontti vaihtaa väriään. Joskus on hyvä olla huomaamaton tilanteiden tallentaja ja toisinaan on otettava ohjat tiukasti omiin käsiin ja ohjeistettava kuvattavia, esimerkiksi asettumaan ryhmäkuvaan tietyllä tavalla tai tietyssä järjestyksessä.


Jos etsit valokuvaajaa, olen mielelläni käytettävissäsi!Opetustehtävät


  • Valokuvauksen alkeis- ja jatkokursseja: Harjulan kansalaisopisto, Lahti (2007-2015), ja Etelä-Helsingin kansalaisopisto, Toimela (20015-2017).
  • Tehdään Ifolor-kirja: Etelä-Helsingin kansalaisopisto, Toimela (kevät 2018).
  • Opi ottamaan kauniita valokuvia käsitöistäsi matkapuhelimen kameralla (maaliskuu 2018): Kurssi Helsingin kädentaitomartoille yhdessä yhteistyökumppanin, stylisti Tuija Poijärven kanssa.

Julkaisut


  • Lahti Kaupunkiopas (2012): Kustantaja Fabella Ltd. Kuvasin kaikki kirjan kuvat.
  • Kansikuvia ja/tai juttukuvia Kulttuurilehti Elias, Liikkuva Päijät-Häme, Kaliberi, Urheiluampuja, Pistooliampuja ym.
  • Talvikuvia Finlandiahiihdosta ja Salpausselän kisoista sekä Lahden torijoulukuusesta postikorteiksi Paletti Oy:lle.

Päätoimittajana


Olen päätoimittaja Kulttuurilehti Eliaksessa. Lehden sisällön suunnittelu kuuluu tehtäviini, mutta myös kirjoitan juttuja ja kuvaan kansikuvat. Teen myös lehden taiton. InDesing-taitto-ohjelma sekä vastaavat ovat tuttuja minulle.

Olen ollut päätoimittajana myös Liikkuva Päijät-Häme -lehdessä, mutta sitä lehteä en taittanut.

 

Elias-lehtiä voi lukea ilmaiseksi Uudenmaan Kirjoittajien ISSUU-julkaisualustalla.

 

Muotokuvamaalauksiani on toisella nettisivustollani: muotokuvat.fi


Ota rohkeasti yhteyttä ja suunnitellaan kuvaus toiveidesi mukaan!

Sirpa Papinaho
Puh: 050 301 2580.
Sposti: sirpa(at)sirpapapinaho.fi
Tähtimöntie 7, 01350 Vantaa.
GraFigure, Y-tunnus: 1612250-4.