Ifolor-kuvakirjoja: 2 kpl Premium-kirjoja ja 1 Spiral-kirja.

Oletko haaveillut kuvakirjan tekemisestä, mutta et oikein osaa käyttää kuvakirjaohjelmia, tai et ehdi/halua opetella kuvakirjojen teko-ohjelmia?

Minä teen kuvakirjahaaveestasi totta! Teen sinulle kuvakirjan sinun valokuvistasi.

Ifolor-kuvakirja, Premium-kirja avoinna ja kuvakirjan erilaisia valokuvia näkyy sivuilla.

Etsi kuvakirjaan tulevat valokuvasi, tallenna ne muistitikulle ja toimita muistitikku minulle. Tai jos sinulla on vanhoja paperikuvia, joista haluaisit saada kuvakirjan, voin skannata kuvat digitaaliseen muotoon, jolloin ne saadaan laitettua kuvakirjaohjelmaan.

Numeroi kuvat ja laita ne numerojärjestykseen, johon ne kirjassa haluat.

Kirjoita kuvatekstit (1-3 riviä/kuva) joko tietokoneella ja tallenna tekstit muistitikulle (tallennusmuoto: rtf) tai kirjoita tekstit paperille selkeästi. Nimeä kuvatekstit kyseisen kuvan kuvanumerolla. Jokaisella kuvalla ei tarvitse olla kuvatekstiä, vaan kuva-aukeamalla voi olla esim. 5-10 riviä tekstiä kertomassa aukeaman kuvista. Tai kuvien alle voi myös jättää tyhjää tilaa ja voit kirjoittaa kuvatekstit itse käsin valmiiseen kuvakirjaan.

Ifolor-kuvakirjoja kannet koonaan avoinna, jolloin kuvassa näkyy sekä ety- että takakansi. Toisessa Barcelona-kuvakirjassa koko kannen yhtenäisesti peittävä kuva Barcelonasta. Kesämökin lattiremonttikirjassa on sekä etu- että takakannessa omat kuvansa. Takakannessa on myös kirjan sisällöstä kertova teksti lyhyesti.

Keksi myös kuvakirjalle nimi. Autan tarvittaessa kuvakirjan nimen keksimisessä ja tekstien muokkaamisessa sekä valokuviin liittyvissä kysymyksissä.

Ifolor-kuvakirjat päällekkäin. Alinna 84-sivuinen Kesämökin lattiaremontti -kirja. Sen päällä Barcelona-kirja, jossa 36 sivua ja ylinnä Spiral-kirja, jossa kierreselkämys. Kirjojen vieressä tulitikkuaski kirjojen paksuuden vertailukohtana.

Olen tehnyt erilaisia kuvakirjoja eri valmistajien ohjelmilla, mutta mielestäni Ifolor-kirjat ovat parhaita, ja sellaisen tekisin sinullekin.

Voit valita kuvakirjasi mallin, mutta suosittelen kahta kirjatyyppiä:
a) Kovakantinen kuvakirja, jossa sivut, aukeamat aukeavat tasaisesti ja kirja pysyy itsestään avoinna (kuva alla). Tämä kirja kestää useita avaamisia.
b) Kierresidontakuvakirja, joka aukeaa aivan kokonaan, 360 astetta, ja kierresidontakin kestää lukuisia avaamisia, eivätkä sivut irtoa avaamisista.

Ifolor-kuvakirja, Premium-kirja täysin avoinna. Kirjan sivut aukeavat aivan kokonaan ja kirjan sidos kestää useita kirjan avaamisia.

Kuvakirjoja on monia kokoja A6-koosta (14,8 x 10,5 cm) A3-kokoon (42 x 29,7 cm), ja kirjan muoto, suunta voi olla joko vaaka tai pysty.

Ifolor-kuvakirja, Spiral- eli kierresidontakuvakirjanen, jota on helppo selata ja avata, koska kannet aukeavat 360 astetta. Kuvakirjan etu- ja takakansi ovat himmeää, läpinäkyvää valkoista mattamuovia.

Mitä kuvakirjan tekeminen, taitto maksaa

Seuraavat, alla olevat hinnat koskee tilannetta, jossa tehdään Ifolor-kirja:

Kuvakirjan taitto: alk. 4- e/sivu (sis. ALV 24%). Hinta määräytyy kirjan valmistajan mukaan sekä kirjan rakenteen (yksinkertainen kuvakirja vai laaja tietokirja tekstein ja kuvin), sivupohjien ja kannen suunnittelun, kuvien määrän ja laadun, sekä tekstimäärän ja tekstin muokkaus-/kirjoitusmäärän mukaan. Paino- ja lähetyskustannukset eivät sisälly hintaan.

Edellä mainitut hinnat koskee tilannetta, jossa kuvat laitetaan kuvakirjan sivuille ilman kuvamuokkauksia, ja kuvatekstejä on 1-3 riviä/kuva. Kuvakirjan sivupohja on valkoinen, tai musta.

 • kuvat (jpg) ovat muistitikulla (hyvä kuvanlaatu, väh. 1600×1200 pixeliä, mielellään enemmän)
 • kuvat ovat numeroituna numero- ja kirjansivujärjestykseen
 • tekstit ovat muistitikulla (rtf-tallennusmuodossa)

Papaperikuvien skannaus kuvakirjaan, käsityönä tasoskannerilla (Hinnat sis. ALV 24%)

 • 1-10 kuvaa: 5 €/kuva
 • 11-50 kuvaa: 4 €/kuva
 • yli 51 kuvaa: 3 € /kuvaHinta askarruttaa? Pyydä tarjous!

Jos hinta askarruttaa, tai et oikein vielä osaa sanoa millainen kuvakirjasi tulisi olemaan, pyydä tarjous minulta. Lasken tarjouksen aina tapauskohtaisesti. Tarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään, mutta saat tiedon paljonko haluamasi kuvakirjan tekeminen maksaisi minun tekemänäni.

Tarjousta pyytäessäsi ilmoita kirjan tyyppi, minkä yrityksen kuvakirjan haluaisit, kirjan koko, sivumäärä, kuvien ja tekstin arvioitu määrä sekä onko tekstit tiedostona tietokoneella tehtynä vai käsin paperille kirjoitettuna, jolloin tarvitaan tekstin kirjoittamista kuvakirjaohjelmaan, sekä tarvitsetko tekstin kirjoitus-/suunnitteluapua. Kerro myös onko sinulla valokuvat valmiina muistitikulla vai tarvitsetko skannausta.


Vai haluatko oppia kuvakirjan tekemisen itse opastuksellani?

Jos haluat oppia kuvakirjan tekemisen itse, mutta kaipaisit siihen alkuapua, voin tulla luoksesi ja käymme kuvakirjan tekemisen vaiheita yhdessä läpi sinun tietokoneellasi.

Perusasioiden läpikäymiseen mennee aikaa 2 – 3 tuntia, kun

 • sinulla on kuvakirjaohjelma valmiiksi ladattuna tietokoneellesi
 • kuvakirjaan tulevat kuvat ovat koottuna tietokoneessasi yhteen kansioon ja
 • kirjoittamasi tekstit ovat tekstinkäsittelyohjelmalla tehtynä.

Voin myös auttaa kuvakirjaohjelman lataamisessa tietokoneellesi ja tarkistaa sitä ennen täyttääkö tietokoneesi kuvakirjaohjelman vaatimukset, jotka on katsottavissa kyseisen kuvakirjan lataussivulta. Silloin tarvitaan väh. 2 tuntia aikaa, jotta ehditään myös käydä kuvakirjan tekemistä läpi.

Opastan kuinka kuvakirjan tekeminen aloitetaan, miten kuvat siirretään kuvakirjaan ja kuinka tekstit laitetaan paikoilleen. Tehdään myös kuvakirjan etu- ja takakansi sekä laitetaan niihin tekstit. Näytän myös miten kuvakirja tilataan netin kautta.

Hinnat: 1 tunti / 75 euroa (sis. ALV 24% + matkakulut pääkaupunkiseudulla)

 • Opetusta 1 kerta / 2 tuntia (120 min) 150 euroa
 • Opetusta 1 kerta / 3 tuntia (180 min) 225 euroa
 • Opetuskertoja voi tilata halutun määrän tarvittaessa.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Sirpa Papinaho
Puh: 050 301 2580.
Sposti: sirpa(at)sirpapapinaho.fi
Tähtimöntie 7, 01350 Vantaa.
GraFigure, Y-tunnus: 1612250-4.