Oletko haaveillut kuvakirjan tekemisestä, mutta et oikein osaa käyttää kuvakirjaohjelmia, tai et ehdi/halua opetella kuvakirjojen teko-ohjelmia?

Minä teen kuvakirjahaaveestasi totta. Teen sinulle kuvakirjan sinun valokuvistasi.

Tein esimerkiksi syksyllä 2021 Tikkurilan yhteiskoulun vuoden 1961 ylioppilaiden kuvamuistoja -kuvakirjan yhdessä em. ylioppilaiden kanssa. Kolme henkilöä oli etsinyt kirjaan tulevat valokuvat, miettineet niiden järjestyksen, kirjoittaneet kuvatekstit ja minä toimin koneenkäyttäjänä, kun tein kuvakirjan. Kokoonnuimme porukalla neljästään yhden henkilön kotona parina päivänä. Kyseinen kirja ei ole täällä nähtävänä, vaan omia erilaisia Ifolor-kuvakirjojani, joita olen tehnyt itselleni.

Etsi kuvakirjaan tulevat valokuvasi, tallenna ne muistitikulle ja toimita muistitikku minulle. Tai jos sinulla on vanhoja paperikuvia, joista haluaisit saada kuvakirjan, voin skannata kuvat digitaaliseen muotoon, jolloin ne saadaan laitettua kuvakirjaohjelmaan.

Numeroi kuvat ja laita ne numerojärjestykseen, johon ne kirjassa haluat.

Kirjoita kuvatekstit (1-3 riviä/kuva) joko tietokoneella ja tallenna tekstit muistitikulle (tallennusmuoto: rtf) tai kirjoita tekstit paperille selkeästi. Nimeä kuvatekstit kyseisen kuvan kuvanumerolla. Jokaisella kuvalla ei tarvitse olla kuvatekstiä, vaan kuva-aukeamalla voi olla esim. 5-10 riviä tekstiä kertomassa aukeaman kuvista. Tai kuvien alle voi myös jättää tyhjää tilaa ja voit kirjoittaa kuvatekstit itse käsin valmiiseen kuvakirjaan.

Keksi myös kuvakirjalle nimi. Autan tarvittaessa kuvakirjan nimen keksimisessä ja tekstien muokkaamisessa sekä valokuviin liittyvissä kysymyksissä.

Olen tehnyt erilaisia kuvakirjoja eri valmistajien ohjelmilla, mutta mielestäni Ifolor-kirjat ovat parhaita, ja sellaisen tekisin sinullekin.

Voit valita kuvakirjasi mallin, mutta suosittelen kahta kirjatyyppiä:
a) Kovakantinen kuvakirja, jossa sivut, aukeamat aukeavat tasaisesti ja kirja pysyy itsestään avoinna (kuva alla). Tällainen kirja kestää useita avaamisia.
b) Kierresidontakuvakirja, joka aukeaa aivan kokonaan, 360 astetta, ja kierresidontakin kestää lukuisia avaamisia, eivätkä sivut irtoa avaamisista.

Kuvakirjoja on monia kokoja A6-koosta (14,8 x 10,5 cm) A3-kokoon (42 x 29,7 cm), ja kirjan muoto, suunta voi olla joko vaaka tai pysty.

Kuvakirjan hinta

Alla olevat hinnat koskevat kirjan suunnittelua Ifolor-kuvakirjaohjelmalla. Hintoihin ei sisälly kuvakirjan hinta. Kuvakirjan hinta Ifolorilla muodostuu kuvakirjan laadun ja sivumäärän perusteella.

 1. Kovakantinen kuvakirja, koko A4 (21×30 cm), alk. 120 euroa/kirja, esim. 26 sivua, 26-200 kuvaa.
 2. Pehmeä, kierresidonta-kuvakirja, koko A6 (15×21 cm), alk. 30 euroa/kirja, esim. 24 sivua, 24-90 kuvaa.

Papaperikuvien skannaaminen kuvakirjaan

 • alk. 1 euro/kuva (sis. ALV 24%)
 • kun paljon kuvia skannattavaksi, hinta sopimuksen mukaan

Kuvakirjaan tulevat kuvat ja tekstit:

 • kuvat (jpg) ovat muistitikulla (hyvä kuvanlaatu, väh. 1600×1200 pixeliä, mielellään enemmän)
 • kuvat ovat numeroituna numero- ja kirjansivujärjestykseen
 • tekstit ovat muistitikulla (rtf-tallennusmuodossa)


Hinta askarruttaa? Pyydä tarjous!

Jos hinta askarruttaa, tai et oikein vielä osaa sanoa millainen kuvakirjasi tulisi olemaan, pyydä tarjous. Lasken tarjouksen aina tapauskohtaisesti. Tarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään, mutta saat tiedon paljonko haluamasi kuvakirjan tekeminen maksaisi minun tekemänäni.

Tarjousta pyytäessäsi ilmoita

 • Kirjan tyyppi (kova- vai pehmeäkantinen, kierresidonta vai ei)
 • Kirjan koko
 • Kuvien määrä
 • Ovatko valokuvat sinulla tietokoneella vai paperikuvina
 • Kuvatekstien arvioitu määrä
 • Tarvitsetko tekstin kirjoitus-/suunnitteluapua


Vai haluatko oppia kuvakirjan tekemisen itse?

Jos haluat oppia kuvakirjan tekemisen itse, mutta kaipaisit siihen alkuapua, voin tulla luoksesi ja käymme kuvakirjan tekemisen vaiheita yhdessä läpi sinun tietokoneellasi.

Perusasioiden läpikäymiseen mennee aikaa 2 – 3 tuntia, kun

 • sinulla on kuvakirjaohjelma valmiiksi ladattuna tietokoneellesi
 • kuvakirjaan tulevat kuvat ovat koottuna tietokoneessasi yhteen kansioon ja
 • kirjoittamasi tekstit ovat tekstinkäsittelyohjelmalla tehtynä.

Voin myös auttaa kuvakirjaohjelman lataamisessa tietokoneellesi ja tarkistaa sitä ennen täyttääkö tietokoneesi kuvakirjaohjelman vaatimukset, jotka on katsottavissa kyseisen kuvakirjan lataussivulta. Silloin tarvitaan väh. 2 tuntia aikaa, jotta ehditään myös käydä kuvakirjan tekemistä läpi.

Opastan kuinka kuvakirjan tekeminen aloitetaan, miten kuvat siirretään kuvakirjaan ja kuinka tekstit laitetaan paikoilleen. Tehdään myös kuvakirjan etu- ja takakansi sekä laitetaan niihin tekstit. Näytän myös miten kuvakirja tilataan netin kautta.

Hinnat: (sis. ALV 24% + matkakulut pääkaupunkiseudulla)

 • Opetusta 2 tuntia (120 min) 150 euroa
 • Opetusta 3 tuntia (180 min) 200 euroa
 • Opetuskertoja voi tilata halutun määrän tarvittaessa.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Sirpa Papinaho
Puh: 050 301 2580.
Sposti: sirpa(at)sirpapapinaho.fi
Tähtimöntie 7, 01350 Vantaa.
GraFigure, Y-tunnus: 1612250-4.