Cocokuvan valokuvauskurssi Kulosaaressa pidetty

Eilen lauantaina 27.4.2019 pidettiin CoCokuvan valokuvauskurssi Kulosaaressa Tuija Poijärven kotona, sen viehättävässä pihapiirissä, meren rannan valoisassa Villa Magnuksessa. 

Yksi kurssilaisistamme, Markku, otti älypuhelimella ja selfiekepillä kuvan itsestään ja kurssin toisesta opesta, Sirpa Papinahosta. Tuijaa ei kuvassa näy, koska hän oli opastamassa muita kurssilaisia valokuvaustehtävien kanssa.

Mielenkiintoista huomata, että kun kuva on otettu älypuhelimen etukameralla, kuva kääntyykin yllättäen peilikuvaksi. Näyttää kuin Sirpan vihkisormus olisikin oikeassa kädessä, eikä vasemmassa.

Kurssilla opeteltiin järjestelmäkameran kuvaustekniikkaa sekä älypuhelinkuvausta ja sommittelua/stailausta. 

Valokuvauskurssilla käytiin läpi kameran säätöjä
Järjestelmäkameroissa on monia kuvausohjelmia. Mitä niistä kannattaa käyttää ja millaisissa tilanteissa? Muun muassa siihen saa vastauksen ja ohjeita valokuvauskurssilla.

Sää suosi ja oli ehkä liiankin kesäinen keli, sillä voimakas auringonpaiste on valokuvauksessa haastava, mutta hyvin kurssilaiset siitä selvisivät. Aurinko porotti kuin heinäkuussa konsanaan. Kyllä tarkeni olla ulkona meren rannalla!

Kiitos kurssilaisille leppoisasta kurssista! Ja kiitos Markulle tästä kuvasta! Nyt vaan kuvaamaan lisää, että saadut opit menevät sinne ”selkärankaan”, kuten eräs kurssilainen totesi.

Ja jos valokuvauskurssit kiinnostavat, laita meille viestiä. Voit vaikka kerätä 4-6 hengen porukan ja me suunnittelemme teille kurssin toiveidenne mukaan. 

Tarkentaminen älypuhelimen kameralla
Kaikkein tärkeintä valokuvauksessa, hyvien ja onnistuneiden valokuvien takana on onnistunut tarkentaminen. Tässä orkidean kukan ”alalehti” on tarkennuskohteena, johon pitää tökätä sormella. Tökkää siis sormellasi näytössä sitä kohtaa, jonka haluat kuvassa olevan tarkin, jolloin kyseisen kohdan päälle ilmestyy neliö tarkentumisen merkiksi.

Lähetä viestiä valokuvauskursseista osoitteeseen sirpa (at) sirpapapinaho.fi
tai
kirjoita viestisisi ja kurssitoiveesi lomakkeelle osoitteessa
https://www.cocokuva.com/yhteydenotto/