Videokuvaus älypuhelimella - tämän takia pystykuvaus n huono asia, koska videokuva näkyy vain kapeana pystypalkkina keskellä kuvaruutua

Olet varmasti huomannut televisiouutisissa ja eri lehtien nettisivuilla tavallisten kansalaisten kuvaamia älypuhelinuutisvideoita, kun puhelinkuvaaja on sattunut paikalle todistamaan jotakin tapahtumaa ja hän on kuvannut tapahtuman älypuhelimensa videokuvaustoiminnolla.

Lähes aina puhelinkuvaaja kuvaa tapahtumia puhelin pystyasennossa, eikä hoksaa kääntää puhelintaan vaaka-asentoon, vaikka televisioruudun ja eri lehtien nettisivuilla olevien videosoittimien perusmuoto on vaaka-asennossa oleva suorakulmio. Tällaisten korkeiden ja kapeiden pystyvideoiden katselua voisi verrata avaimenreiän läpi tirkistelyyn.

Kun kuvaa älypuhelimella vidoita, puhelin kannattaa kääntää vaaka-asentoon, jotta kuvattavasta tilanteesta saa mahdollisimmaan laajan näkymän sivusuunnassa.
Video, joka kuvattu älypuhelin vaaka-asennossa. Ylempi video kuvattu älypuhelin pystyasennossa.

Parhaat uutisvideot saat, kun kuvaat älypuhelin vaaka-asennossa. Silloin täytät videollasi koko televisio-/videoruudun.

Miksi tarjota katsojille avaimenreikätirkistelyä, kun sinulla on mahdollisuus kuvata älypuhelimellasi elokuvamaista laajakuvaa? Kokeile ja kuvaa samaa näkymää sekä vaaka- että pystyvideona ja vertaa kumpi on informatiivisempi kuvamuoto. Voit myös miettiä miksi elokuvien kuvamuoto on vaakakuva.

 

(Yllä olevat kuvat eivät ole videolinkkejä, vaan vain pysäytyskuvia. Sattumalta satuin paikalle 1.6.2013, kun Barcelonassa oli iso mielenosoitus.)

Mielenosoitus Barcelonassa 1.6.2013

Mielenosoitus Barcelonassa 1.6.2013

Mielenosoittajien edellä kulki kuorma-auto, jonka lavalla oli joukko uutistoimittajia kameroineen.

Mielenosoitus Barcelonassa 1.6.2013

Mielenosoitus Barcelonassa 1.6.2013

Mielenosoitus Barcelonassa 1.6.2013

Mielenosoitus Barcelonassa 1.6.2013